| w 100 g: |
---|
Wartość energetyczna | 794 kJ/192 kcal |
Tłuszcz | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
Węglowodany | 4,8 g |
w tym cukry | 4,5 g |
Białko | 2,7 g |
Sól | 0,10 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | |
Mleko: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
śmietanka pasteryzowana
skrobia modyfikowana kukurydziana*
substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*
kultury bakterii mlekowych
*Składniki dodatkowe stanowią poniżej 1% produktu
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 10
Wymiar liczbowy: 200
Przygotowanie i stosowanie: Praktyczna wskazówka
W przypadku stosowania śmietany do gorącej zupy lub sosu proponujemy jej wstępne wymieszanie z niewielką ilością gorącej potrawy.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +1°C do +10°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Śmietana do zup, sosów i sałatek. Termizowana.
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
O producencie: Produkujemy zgodnie z ISO 14001
Adres producenta: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
18-421 Piątnica
ul. Forteczna 3
tel. 86 215 64 00
www.piatnica.com.pl