Produkt został dodany Zamknij
Aby móc zrealizować zamówienie brakuje kwoty 50
Przejdź do realizacji zamówienia

Kupiec Ryż biały długoziarnisty 400 g (4 torebki)

5902172000114

Nowy produkt

3,49 zł brutto

Dodaj do ulubionych

Opis produktu: Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej popularnym gatunkiem ryżu. Posiada wyraźny smak i doskonale współgra z wieloma produktami, co umożliwia przygotowanie oryginalnych potraw. Idealny do sałatek, potraw mięsnych i jarzyn. Warto spożywać Ryż długoziarnisty, gdyż: ma uniwersalne zastosowanie; jest źródłem złożonych węglowodanów, które powinny stanowić podstawę diety; jest niskokaloryczny; jest produktem bezglutenowym, nie powoduje uczuleń; nie zawiera cholesterolu; ma delikatny i łagodny smak; zawiera śladowe ilości tłuszczu; po ugotowaniu jest lekki, sypki, puszysty i rozdziela się na poszczególne ziarenka; jest wygodny i pożywny
w 100 gw 1 porcji 50 g% RWS* w porcji 50 g
Wartość energetyczna 1499 kJ749 kJ9%
Wartość energetyczna353 kcal177 kcal
Tłuszcz 1 g0,5 g1%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g0,1 g1%
Węglowodany 79 g39,5 g15%
- w tym cukry 0,2 g0,1 g0%
Błonnik 2,4 g1,2 g
Białko 7 g3,5 g7%
Sól 0,02 g0,01 g0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przepisy: Gołąbki Składniki na 4 osoby: - 200 g ryżu - 1 główka kapusty - 250 g mielonej wieprzowiny - 1 jajko - 1 l bulionu warzywnego - 1 mała cebula - 60 g tłuszczu: masło, smalec - sól, pieprz - 30 g masła i 30 g mąki do zasmażki - Zioła według uznania (np. prowansalskie, majeranek) Przygotowanie: Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na maśle lub smalcu. Dodaj do ryżu zmielone mięso, cebulę, jajo, zioła, sól i pieprz. Farsz dokładnie wymieszaj i odstaw. Z kapusty usuń ostrym nożem głąb i włóż ją do gotującej się wody na co najmniej 5 minut. Ostrożnie oddziel kolejne liście. Osusz. Zewnętrzne liście układaj na dnie rondla, w którym będą się prażyły gołąbki. Na każdy liść nakładaj porcję farszu i zwijaj dość ciasno od nasady. Zawiń brzegi liścia do środka i tak przygotowane gołąbki układaj w rondlu ściśle jeden obok drugiego. Zalej całość bulionem połączonym z zasmażką, tak, żeby gołąbki były przykryte. Gołąbki praż na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny. Podawaj z sosem ziemniaczanym, pomidorowym lub grzybowym.
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Pozostałe informacje: Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 749 kJ 177 kcal 9%* w 100 g: 1499 kJ/353 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ryż Biały Długoziarnisty kl I
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
O producencie: Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Adres producenta: KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland

6 innych produktów w tej samej kategorii:

heart youtube facebook Checked categories-menu-icon Mobile menu