Opis produktu: Panierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka Chrupiący kurczak klasyczny nada potrawom niepowtarzalny smak i aromat oraz wyjątkową chrupkość. Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk.
Seler: Może zawierać
Jaja: Zawiera
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
mąka pszenna
sól
czosnek - 5,6%
mleko odtłuszczone w proszku
papryka słodka
jaja w proszku
drodże
serwatka w proszku (z mleka)
tłuszcz roślinny palmowy
gorczyca biała
kolendra
kurkuma
kozieradka
aromat
imbir
chili
cynamon
kmin rzymski
goździki
gałka muszkatołowa
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać seler, soję.
Przepisy: Chrupiący kurczak w panierce klasycznej
Składniki (dla 4 osób): 2 piersi z kurczaka, mleko lub woda, panierka Chrupiący kurczak klasyczny Kamis.
Przygotowanie:
1. Mięso umyj, pokrój na 4 kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem.
2. Kotlety zamocz w mleku lub wodzie i obtocz w panierce, mocno dociskając ręką (nie sól).
3. Smaż na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do 180°C.
Wymiar liczbowy: 90
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Panierka do drobiu.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania: 90
Jednostka (tekst opisowy): g