Opis produktu: Mieszanka chińska to idealna propozycja dla kulinarnych smakoszy. Świetnie skomponowany mix warzyw takich jak: kiełki fasoli Mung, pędów bambusa, marchewki, cebuli, grzybów chińskich oraz papryki i pora, zadowoli gusta nawet najbardziej wymagających entuzjastów kuchni azjatyckiej. Idealnie pasuje to drobiu, mięs oraz ryżu i chińskiego makaronu.
Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
warzywa 80% w zmiennych proporcjach: marchew, kiełki fasoli Mung, papryka, por, cebula
pędy bambusa 10%
grzyby Mun 10%
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, mąkę pszenną
Przepisy: Kulinarne inspiracje Hortex
Sajgonki
Składniki:
- Mieszanka chińska Hortex - 1 opakowanie
- 300 g mięsa z udek kurczaka
- 1 opakowanie papieru ryżowego
- olej do smażenia (najlepiej ryżowy)
- sól, pieprz
marynata:
- 4-5 łyżek sosu chili słodko-pikantnego
Gotowe w 40 minut
Przygotowanie:
Mięso pokrój w wąskie paski i włóż do marynaty na 30 minut. Później usmaż je na gorącym oleju, a po kilku minutach dodaj warzywa. Smaż dalsze 10 minut, lekko przestudź. Dopraw do smaku. Przygotuj papier ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Farsz zawiń w papier ryżowy. Zwinięte sajgonki osusz na ręczniku papierowym, a następnie usmaż na kolor złoty.
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce pochodzenia: Unia Europejska
Pozostałe informacje: Energia w 100 g: 118 kJ/ 28 kcal
Przechowywanie: Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6°C / 4 dni
** -12°C / 1 miesiąc
*** poniżej -18°C / do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka warzywna z pędami bambusa i grzybami Mun. Produkt głęboko mrożony
gotowa w 8 minut
zamrożone tuż po zbiorach
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Garnek: Zawartość opakowania wsypać do wrzącej, osolonej wody. Warzywa gotować ok. 5-8 minut, odcedzić. Podawać jw. Od postaci zamrożonej
Smażyć w płytkim tłuszczu: Patelnia: Zawartość opakowania wsypać na rozgrzany olej, posolić. Smażyć 5-8 minut. W trakcie smażenia można dodać olej sojowy, posypać przyprawą chińską. Podawać z ryżem lub makaronem sojowym. Od postaci zamrożonej