Opis produktu: Kasza jęczmienna wiejska jest kaszą gruboziarnistą. Produkowana jest z obłuszczonych ziaren jęczmienia, poddanych procesowi krojenia, odsiewania i sortowania. Kasza jęczmienna wiejska posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Jest źródłem, białka, magnezu, żelaza oraz cynku. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i cukrów.
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: Polska - PL
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kasza jęczmienna wiejska
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.
Gotować we wrzątku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 15 minut. W zależności od preferowanej konsystencji kaszy czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać kaszę na talerz. Od temperatury otoczenia