Opis produktu: Podczas moich podróży spotkałem wiele odmian pieprzu. Noszą one najczęściej nazwy miejsca, z którego pochodzą. Jest pieprz z Sumatry, Malabaru, pieprz gwinejski (jeden z najostrzejszych) czy tasmański. Do popularnych należy też pieprz cayenne wytwarzany z papryczek chili. Spotkałem się również z pieprzem kubeba, który stosuje się w kuchni francuskiej i indonezyjskiej jako substytut czarnego pieprzu.
Czy wiesz, że...
mielony pieprz stosuje się do potraw wymagających krótkiego gotowania, w których pieprz ziarnisty nie zdążyłby w pełni roztoczyć swego aromatu?
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.