Opis produktu: Soczewica czerwona jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Zawiera wiele cennych składników mineralnych i witamin z grupy B. Soczewicę czerwoną polecamy jako dodatek do potraw z ryżu, zup i sałatek.
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.
Przepisy: Kuchnia Sante
Sałatka z soczewicy
Składniki:
2 szklanki gotowanej Soczewicy czerwonej Sante, 1 cebula pokrojona w kostkę, 1 jabłko pokrojone w kostkę, pół szklanki majonezu zmieszanego z jogurtem naturalnym, zioła prowansalskie, ząbek czosnku, natka pietruszki lub koperek.
Sposób przygotowania:
Składniki dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku. Całość udekoruj natką pietruszki lub koperkiem. Sałatka z soczewicy doskonale komponuje się z żółtym serem lub serem feta. Proponujemy podawać z pieczywem posmarowanym masłem czosnkowym.
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Wymiar liczbowy: 350
Przygotowanie i stosowanie: Sposób przygotowania:
soczewicę należy gotować ok. 10-15 minut w niewielkiej ilości osolonej wody, często mieszając.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Soczewica czerwona
Rozmiar opakowania: 350
Jednostka (tekst opisowy): g