Opis produktu: Herbata Pu-Erh
Czerwona herbata
Wyjątkowej jakości herbata pochodząca z plantacji w wysokich górach Li Xian Tai Qing. Wyśmienite warunki - czyste powietrze oraz mikroklimat sprawiają, że herbata jest jedyna w swoim rodzaju. Jej nazwa pochodzi od miasteczka Pu-Erh w chińskiej prowincji Yunnan. To herbata, która jak dobre wino, długo dojrzewa. Zebrane liście, po wstępnej fermentacji leżakują 3-4 lata w ciemnym, wilgotnym miejscu. Zachodzące w tym czasie procesy wpływają na wyjątkową wartość naparu i jego ziemisty smak, który doskonale łagodzi cytrynowa nuta.
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia herbaty: Chiny.
Przygotowanie i stosowanie: Sposób parzenia:
1 łyżeczkę herbaty (2 g) zalać szklanką (200 ml) gorącej wody. Zaparzać przez 4-5 min.
Czerwoną herbatę można parzyć wielokrotnie.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temp. pokojowej.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Herbata czerwona o smaku cytrynowym, liściasta.
oryginalna herbata z plantacji w górach Li Xian Tai Qing
długo leżakowana
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 50 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 50 sugerowanych porcji produktu