Opis produktu: Kajmak Bakalland nie zawiera konserwantów, a po otwarciu jest od razu gotowy do użycia - nie wymaga kilkudziennego gotowania, co na pewno ucieszy niejedną gospodynię. Idealny do wypieków, deserów, naleśników i potraw.
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Soja: Zawiera
Format oznakowania alergenów: Tłusty druk
cukier
woda
mleko w proszku 21,8% (odtłuszczone mleko pasteryzowane, olej kokosowy i/lub palmowy)
emulgator - lecytyna sojowa
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, selera i jaj.
Przepisy: Sernik kajmakowy
Składniki:
- 200 g masy kajmakowej Bakalland
- 50 g kostki do pieczenia Kasia
- 1 kg sera białego mielonego
- 150 g cukru
- 6 jajek
- 1 budyń waniliowy
1. Ubijamy całe jajka z cukrem na puch.
2. Dodajemy miękką kostkę do pieczenia, ser i budyń.
3. Masę dzielimy na 2 części. Do 1 części dodajemy masę kajmakową i mieszamy mikserem.
4. Do tortownicy wkładamy najpierw masę sernikową, potem kajmakową.
Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy ok. 40 min.
5. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160°C i pieczemy jeszcze ok. 10 min.
Kasia
Więcej przepisów znajdziesz na
www.mojeciasto.pl
Wymiar liczbowy: 460
Przygotowanie i stosowanie: Propozycje zastosowania
wypieki, wafle, babeczki, naleśniki
Scukrzanie jest naturalnym procesem i nie stanowi wady produktu.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, nie przechowywać w lodówce.
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych do 48 godz.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Masa mleczna
nowa receptura, gotowa do spożycia
Dobra i Polska firma
Rozmiar opakowania: 460
Jednostka (tekst opisowy): g