Produkt został dodany Zamknij
Przejdź do realizacji zamówienia
Nowy Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g Zobacz większe

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g

5900437087009

Nowy produkt

5,99 zł brutto

Dodaj do ulubionych

Opis produktu: Sernik na zimno to delikatna masa serowa, która doskonale komponuje się z różnymi owocami, biszkoptami i galaretką. Wystarczy dodać samo mleko lub połączyć je z ulubionym dodatkiem (serki, jogurt, mascarpone lub śmietanka) i zmiksować, a następnie schłodzić. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu, a nawet przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity. Inspiracji i przepisów szukaj na oetker.pl Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu z mlekiem (2% tł.) 100 g1 porcja = 82 g(%*)
Energia600 kJ492 kJ6%
Energia142 kcal117 kcal
Tłuszcz 4 g3,3 g5%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 3,3 g2,7 g14%
Węglowodany 21 g17 g7%
w tym Cukry 18 g15 g17%
Białko 5,9 g4,8 g10%
Sól0,17 g0,14 g2%
Sernik można podzielić na 12 porcji.
1 porcja = ok. 82 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
żelatyna
skrobia modyfikowana
oleje roślinne kokosowy i palmowy całkowicie utwardzone
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
MLEKO w proszku
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
syrop glukozowy
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromaty
Tekst dotyczący alergenów: Możliwa obecność GLUTENU.
Przepisy: Dodaj: - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po 150 g lub - 600 ml schłodzonego mleka Do dekoracji: 70 g biszkoptów, owoce, galaretkę Przygotowanie Na mleku i serkach 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Przygotowanie Na samym mleku 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto gdy będzie lekko tężejąca). Smacznego Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: - 2 opakowania galaretki truskawkowej Dr. Oetkera - 800 ml wrzącej wody - 600 ml schłodzonego mleka - 125 g serka mascarpone - 70 g biszkoptów - 300 g świeżych truskawek - Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj na kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. 3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz. Smacznego Dodaj to, co lubisz! Możesz zamieniać dodatki na: - 500 ml mleka + 150 g jogurtu - 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone - 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania) Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach. Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Wymiar liczbowy: 195
Pozostałe informacje: 1 porcja (82 g) zawiera: energia 492 kJ 117 kcal 6%* Energia w 100 g 600 kJ / 142 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mieszanka masy sernikowej w proszku.
Rozmiar opakowania: 195
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 12 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 82 g
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Adres producenta: DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

28 innych produktów w tej samej kategorii:

heart youtube facebook Checked categories-menu-icon Mobile menu