Produkt został dodany Zamknij
Przejdź do realizacji zamówienia
Nowy Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g Zobacz większe

Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g

5900437089003

Nowy produkt

7,59 zł brutto

Dodaj do ulubionych

Opis produktu: Opatrzyły Ci się tradycyjne wypieki i nie masz pomysłu na przygotowanie oryginalnego ciasta? Zaskocz rodzinę, podając ciasto "Kopiec Kreta". To propozycja, która jest połączeniem zalet ciast w proszku z wyśmienitym smakiem, wyszukanym wyglądem, oryginalną recepturą oraz intrygującą nazwą. Wyborny smak Kopca Kreta zaspokoi oczekiwania i sprawi dużo radości nawet najbardziej wybrednym smakoszom.
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko (2% tł.), banany ok. 420 g) 100 g1 porcja = 81 g(%*)
Energia1268 kJ1027 kJ12%
Energia304 kcal246 kcal
Tłuszcz 20,2 g16,4 g23%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 9,8 g7,9 g40%
Węglowodany 26,0 g21,1 g8%
w tym Cukry 16,5 g13,4 g15%
Białko 4,3 g3,5 g7%
Sól 0,51 g0,41 g7%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g

Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Tłusty druk
Wielkie litery
cukier
mąka PSZENNA
14% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny))
skrobia PSZENNA
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
syrop glukozowy
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromaty
sól
Przepisy: Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka (ok. 7 łyżek) - 3 banany (lub inne owoce) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :) Zamień Kopiec Kreta w... Borówkowy las Wiśniowy sad Cud malina! Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Wymiar liczbowy: 410
Pozostałe informacje: 1 porcja (81 g) zawiera: energia 1027 kJ 246 kcal 12%* Energia w 100 g 1268 kJ / 304 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Kopiec Kreta w proszku.
Cechy: w środku: ciasto, masa, płatki czekoladowe
Opakowanie zawiera:
250 g mieszanki do wypieku ciasta
100 g mieszanki do sporządzenia masy
60 g płatków czekoladowych
Rozmiar opakowania: 410
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g
O producencie: Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Adres producenta: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

28 innych produktów w tej samej kategorii:

heart youtube facebook Checked categories-menu-icon Mobile menu